Comunicat de presă - Opera Brașov
'Bărbierul din Sevilla', două reprezentații sold-out, la Opera Brașov!
Miercuri, 2 aprilie 2025, de la ora 17.00, la Muzeul 'Casa Mureșenilor', are loc o nouă ediție a 'Recitalului de la ora cinci' susținută de artiștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu - soprană, Maria Catrina - soprană, Silvia Micu - soprană, Carmen Topciu - mezzosoprană, Anca Panait - mezosoprană, Laszlo Bede - tenor, Alexandru Aghenie - bariton, Valentin Marele - bariton, Alin Anca - bas. Sena Ducariu îi va acompania la pian, iar Simona Manole va face prezentarea evenimentului.
Recitalul este dedicat, în exclusivitate, muzicii de operă și veți putea asculta fragmente din câteva capodopere ale liricii universale: 'La Rondine' și 'Boema' de G. Puccini, 'Vecerniile siciliene' și 'La Traviata' de G. Verdi sau 'Werther' de J. Massenet.
* Recitalul durează o oră și nu are pauză.
Biletele se pot achiziționa de la sediul Muzeului 'Casa Mureșenilor' (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.
Joi, 3 aprilie 2025, de la ora 18.30, studenții clasei de canto a conf. dr. Cristina Radu de la Facultatea de Muzică din Brașov vă invită, în Foaierul Operei Brașov, la recitalul 'Voci de primăvară'!
Tinerii artiști ne vor purta într-un univers sonor bogat și divers, care cuprinde atât muzică de operă ('La Traviata', 'Rigoletto', 'Vecerniile siciliene', 'Bal mascat' de G. Verdi, 'Nunta lui Figaro' de W.A. Mozart), de operetă ('Văduva veselă' de Fr. Lehar, 'Silvia' de Em. Kalman) și musical ('Fantoma de la operă' de A. L. Webber, 'My Fair Lady' de Fr. Loewe, cât și alte surprize muzicale. 'Studenții vor interpreta arii celebre din repertoriul universal, publicul va avea ocazia să asculte tineri talentați, care, cu pasiune și emoții, își testează și își șlefuiesc potențialul artistic cu fiecare concert; fiecare înfățișare în fața publicului este, deopotrivă, o probă de foc și o bucurie, dar și un pas înainte spre o carieră artistică', afirmă Cristina Radu, solistă a Operei Brașov și profesor universitar.
Vor interpreta studenții: Marisa Berbecaru - soprană, Amalia Elena Cârstea - soprană, Diana Elena Damian - soprană, Andreea Lungu - soprană, Daria Medeea Petrache - soprană, Livia Pisică - soprană, Andrea Fazakas - mezzosoprană, Diana Vancea - mezzosoprană, Andrei Nicolae Bucă - bariton. La pian îi vor acompania Sena Ducariu și Valentin Mureșan. La clarinet: Paul Iulian Moraru (clasa profesor Iulian Rusu). Prezintă: Simona Manole. Coordonatori spectacol: Valentina Mărgăraș, Cristina Radu.
* Recitalul durează o oră și 30 de minute și nu are pauză.
Preț bilete: 30 lei
Biletele pentru recital se pot achiziționa atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni - Vineri 10 - 17 și cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile).
Vineri, 4 aprilie 2025, de la ora 11.00, în Sala Operei, este programată repetiția generală cu public a spectacolului cu opera 'Bărbierul din Sevilla' de G. Rossini.
Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
Sâmbătă, 5 aprilie 2025, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, are loc spectacolul cu opera bufă 'Bărbierul din Sevilla' de Gioachino Rossini.
Intrigi, deghizări și o poveste de dragoste care triumfă: așa arată o zi de muncă pentru Figaro, bărbierul din Sevilla! Înțelept, plin de duh și rafinat, Figaro a devenit unul dintre cele mai iubite personaje din lumea operei. Acest lucru s-a datorat muzicii compuse de Rossini care i-a oferit nemurirea îndrăgitului bărbier. Lirismul avântat, caracterizările muzicale subtile și melodiile extrem de smerite dau viață poveștii lui Beaumarchais, autorul piesei de teatru care a stat la baza acestei lucrări, într-un mod care i-a captivat pe spectatorii de operă de peste două secole.
Premiera mondială a operei a văzut lumina rampei la Teatro Argentina din Roma, în anul 1816. Pe atunci a fost reprezentată cu titlul 'Almaviva sau Precauția inutilă'. Această capodoperă a fost compusă de Rossini în numai trei săptămâni! În ciuda acestui fapt, poate că în nici o altă operă rossiniană teatrul și muzica nu coexistă atât de potrivit, interpretarea trebuind să se supună actoriei și vocalității deopotrivă. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.
În distribuția de sâmbătă seara îi veți putea urmări pe artiștii Operei Brașov: Figaro - Adrian Mărcan, Rosina - Florentina Soare, Contele Almaviva - Liviu Iftene, Don Bartolo - Marian Rește, Don Basilio - Dan Popescu, Berta - Sonia Hazarian, Fiorello/Sergentul - Șerban Lupei, Notarul - Emil Dumbravă, Ambrogio - Dorin Iuga. Alături de aceștia, Corul și Orchestra Operei Brașov, la pupitrul căreia se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică poartă semnătura lui Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Marilena Aldea, Alina Nistor.
* Spectacolul durează două ore și 40 de minute și are o pauză.
Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!
În stagiunea 2024 - 2025, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!
* După începerea spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis!
Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.
Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].