Comunicat de presă - Junior Achievement România
O nouă ediție a proiectului JA 'Cheia succesului în carieră' sprijină peste 2.500 de liceeni din țară să își dezvolte competențele pentru viitor
Peste 2.500 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani sunt sprijiniți gratuit, și în acest an școlar, să își identifice propriile valori și pasiuni, în cadrul proiectului Cheia succesului în carieră, derulat sub umbrela JA Job Incubator TM, pentru a fi mai bine pregătiți să își aleagă viitoarea profesie și să se integreze cu succes pe piața muncii.
Prin această inițiativă educațională, elevii sunt încurajați să își identifice propriile valori și pasiuni, pentru a fi mai bine pregătiți să își aleagă viitoarea profesie, și participă la webinare desfășurate cu ajutorul voluntarilor de la Societe Generale Global Solution Centre, prin care află cum să își realizeze un CV eficient pentru diferite domenii, precum cel financiar, IT, HR sau juridic, cum să își identifice punctele forte și abilitățile în raport cu alegerea unei cariere potrivite și cum să transforme experiența interviului în succes. Suplimentar, tinerii au acces gratuit la modulul internațional JA de orientare profesională, în format digital, și la activități de tip applied learning.
'Investiția în cunoaștere plătește cea mai bună dobândă, așa cum bine spunea Benjamin Franklin. Acest lucru este și mai adevărat în societatea zilelor noastre, marcată de schimbări continue, influențate în mod semnificativ de evoluția rapidă a noilor tehnologii, precum inteligența artificială sau blockchain-ul.
Posibilitatea de a învăța devreme în viață cum să-și dezvolte prin educație abilitățile, cum să îmbrățișeze tehnologia sau să-și crească nivelul de adaptabilitate pentru a putea deveni un bun profesionist este esențială pentru a avea o viață de succes ca adult.
Tocmai de aceea, împreună cu colegii noștri, oferim nu doar sprijin financiar pentru desfășurarea unei noi ediții a programului educațional 'Job Incubator', dar ne și implicăm activ în împărtășirea cunoștințelor și abilităților relevante pe piața muncii și a experiențelor profesionale, pentru a pregăti mai bine tinerele generații pentru viitor', afirmă Philippe Gabulon, CEO al Societe Generale Global Solution Centre în România.
Ca parte a parteneriatului educațional desfășurat între Junior Achievement România și Societe Generale Global Solution Centre până la sfârșitul lunii februarie, peste 2.000 de elevi din 90 de licee, împreună cu profesorii lor coordonatori, au participat la cele opt webinare susținute de 18 profesioniști din cadrul companiei.
'Am aflat că îmi pot schimba domeniul de activitate indiferent de vârstă sau de ce liceu sau facultate am terminat, dacă sunt atrasă cu adevărat de domeniul respectiv.' - Elevă, Colegiul Național A.T. Laurian, Botoșani
'Consider că au fost foarte utile și interesante perspectivele și strategiile de căutare a unui loc de muncă, exemplificarea diferenței dintre vocație și meserie sau explicațiile despre munca de voluntariat, soft skills, importanța deținerii unor astfel de competențe și necesitatea perfecționării continue.' - Profesor, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Iași
'Mi-a plăcut prezentarea despre modul în care putem alege o meserie și cât de important este acest lucru.' - Profesor, Colegiul Național Octav Onicescu, București
În cadrul proiectului se vor derula mai multe activități, precum webinare, sesiuni interactive și evenimente de tip Innovation Day, la care vor lua parte atât tineri, cât și voluntari din partea Societe Generale Global Solution Centre.
Edițiile anterioare ale proiectului, la care au participat peste 5.000 de elevi și peste 50 de voluntari, au contribuit semnificativ la dezvoltarea unei comunități unite și bine informate.
Informații pentru editori
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În 2024, organizația a urcat pentru a șasea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 292.000 de elevi și studenți din 1.834 instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.jaromania.org.
Despre Societe Generale Global Solution Centre
Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate, în diverse domenii de activitate, pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.
Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de 3.000 de experți, compania deservește peste 35 de țări, pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].