logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței inaugurează serviciul spitalizării de zi

Serviciul, disponibil din data de 17 februarie

HOSPICE Casa Speranței și-a extins serviciile de paliație oferite pacienților cu boli oncologice în centrul din București cu un nou serviciu: spitalizarea de zi.

Acest nou serviciu vine în completarea serviciilor de îngrijire paliativă pe care fundația deja le oferă gratuit pacienților săi, în cadrul spitalului din București, anume: serviciul de internare pe secțiile din spital, serviciul de consultații în ambulatoriu, serviciul de îngrijire la domiciliu, serviciile de asistență socială, psihologică, spirituală și tot suportul acordat atât pacienților, cât și familiilor lor.

Prin lansarea acestui nou serviciu reconfirmăm poziția HOSPICE Casa Speranței de unică entitate din România care oferă gama completă de servicii de îngrijiri paliative. Noi, la HOSPICE, mereu am analizat cu atenție care sunt nevoile pacienților și cum putem să răspundem cât mai bine acestora - de aceea, suntem în permanentă căutare de noi soluții care să ne permită să ajutăm cât mai mulți pacienți. Acesta este și scopul noului serviciu, serviciu care nu există încă în sistemul public și mă bucur să pot spune că suntem prima fundație care îl lansează în România. Anul trecut, în cadrul spitalului din București, aproape 3.000 de pacienți și-au găsit alinare și suport și știu că prin lansarea acestui nou serviciu vom reuși să ajungem în 2025 și la mai mulți oameni care au atât de multă nevoie de această șansă în plus la tratament, la alinare, precizează Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Care sunt serviciile de care vor beneficia pacienții în cadrul serviciului spitalizării de zi

Pentru a crea acest nou serviciu, am asigurat toate spațiile necesare funcționării optime: cabinet de consultații, sală de tratament, salonul prevăzut cu patru paturi, salon de limfedem, o sală de așteptare, toate acestea cu dotările necesare. Spațiul respectă toate normele în vigoare și beneficiază de o echipă dedicată care are deja mulți ani de experiență în cadrul fundației.

Noul serviciu se adresează pacienților care nu pot beneficia de servicii în sistemul ambulatoriu sau la domiciliu, dar care nu necesită internare continuă. Principalele servicii de care acești pacienți vor beneficia sunt următoarele:

- Administrarea medicamentelor pe cale parenterală (prin intermediul injecțiilor, perfuziilor)

- Inițierea terapiei antalgice la pacienții cu durere severă

- Îngrijirea plăgilor și tumorilor exulcerate

- Îngrijiri stome și fistule tumorale

- Evaluare și tratament la pacientul cu limfedem secundar

- Recoltarea probelor biologice pentru examene de laborator

- Evaluarea și monitorizarea pacientului și monitorizarea pacienților cu durere cronică severă

- Paracenteze

- Reechilibrare hidro-electrolitică la pacienții cu boli cronice progresive

De menționat este faptul că spitalizarea de zi pentru serviciile de paliație va fi inclusă în Programul Național de Îngrijiri Paliative, care urmează să intre în vigoare de la jumătatea acestui an.

Spitalizarea de zi în paliație are, evident, mai multe scopuri și beneficii, atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora. Aceasta permite gestionarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții fără a necesita internare continuă. Nu este doar un loc unde sunt controlate simptomele prin administrarea de tratamente farmacologice și nonfarmacologice, unde tratamentul este monitorizat și ajustat, un loc de reabilitare, ci este un spațiu special creat de HOSPICE unde timpul capătă o altă valoare: mai blândă, mai omenească. Pentru pacient, înseamnă că nu trebuie să își petreacă mai multe zile departe de cei dragi, seara este acasă unde prezența familiei și a mediului cunoscut îi face atât de tine! Pentru familie, poate fi o gură de aer, știind că cel drag este înconjurat de o echipă care se asigură că durerea și alte simptome sunt ținute sub control. Totul este gândit să aline, precizează dr Laura Radu, medic cu competențe în îngrijiri paliative, membru al echipei spitalizării de zi.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în cinci orașe - București, Brașov, Făgăraș Zărnești și Giurgiu, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 33 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 55.000 de copii și adulți. HOSPICE Casa Speranței este furnizor de educație medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR și înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.

Afisari: 90

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].