Comunicat de presă - Fundația Comunitară Iași
Fondul Științescu, ediția 2025 se lansează la Iași pentru pasionații de științe
Iași, 12 februarie 2025 - Fundația Comunitară Iași lansează FONDUL ȘTIINȚESCU - EDIȚIA 2025 cu finanțări totale de 90.000 lei pentru proiecte din județul Iași care promovează domeniile STEAM: științe, tehnologie, inginerie, artă, matematică.
Fundația Comunitară Iași așteaptă proiecte creative care să-i implice activ pe elevii din școala primară până la liceu (inclusiv) să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru tehnologia viitorului.
Dacă faci parte dintr-un ONG (inclusiv asociații de părinți, asociații de profesori, asociații ale unei școli, asociații studențești) sau dacă ești profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetător, inventator sau pur și simplu părinte și ai posibilitatea de a aplica prin intermediul unui ONG, poți lua legătura cu Fundația Comunitară Iași, iar ideea ta despre cum poți face științele mai interesante pentru elevi poate prinde contur.
Suma maximă care poate să fie accesată pentru un proiect este de 15.000 lei, iar data limită de înscriere a proiectelor este 12 martie 2025.
Fondul Științescu este implementat în Iași de Fundația Comunitară Iași încă din anul 2015, iar anul acesta, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și cu Federația Fundațiile Comunitare din România și cu susținerea finanțatorilor locali: Amazon Development Center Romania, HCL Technologies România, Wiley revine pentru a susține proiectele interdisciplinare STEAM.
Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, precum și despre modalitatea de înscriere se găsesc pe website: Științescu Iași.
Persoana de contact: Doris-Amalia Pînzaru - Grant Manager, Fundația Comunitară Iași. E-mail: [email protected]
*
Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEAM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor - prin experiment, activități practice și joc - acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.
Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), programul este implementat prin fundațiile comunitare locale în 16 județe din România.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].