Comunicat de presă - ECDL Romania
AI Literacy devine obligatorie prin EU AI Act. ECDL Artificial Intelligence oferă soluția.
Uniunea Europeană face un pas major spre reglementarea utilizării inteligenței artificiale prin AI Act, impunând cerințe clare pentru AI literacy.
Începând cu 2 februarie 2025, toate organizațiile care dezvoltă sau utilizează sisteme de inteligență artificială trebuie să asigure că angajații lor au competențele necesare pentru a lucra eficient și în mod informat cu aceste tehnologii.
ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, susține AI Literacy prin campania AI Empowered care oferă soluții moderne pentru educație și certificare în domeniul inteligenței artificiale. Cu modulul ECDL Insights Artificial Intelligence, organizațiile pot asigura formarea necesară angajaților, conform noilor standarde europene.
Acest nou cadru legislativ - AI Act subliniază importanța alfabetizării digitale în domeniul AI, evidențiind nevoia de formare și certificare adecvată pentru toți cei implicați în dezvoltarea, implementarea și utilizarea sistemelor bazate pe inteligență artificială.
Pentru a sprijini organizațiile românești în acest proces, ECDL Romania pune la dispoziție modulul ECDL Insights Artificial Intelligence, o soluție clară și solidă de formare și certificare la standard internațional, aliniată cerințelor europene privind AI literacy. Acest modul oferă cunoștințe fundamentale despre AI, riscurile și oportunitățile asociate, aplicabilitatea sa în diferite industrii și principiile etice care trebuie respectate în utilizarea tehnologiei.
'Adoptarea AI Act de către Uniunea Europeană este un semnal clar că AI literacy nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate obligatorie pentru orice companie sau instituție care utilizează inteligența artificială. ECDL AI Empowered și Modulul ECDL Insights Artificial Intelligence oferă soluții concrete pentru a sprijini organizațiile în alinierea la noile standarde europene și în dezvoltarea competențelor digitale esențiale pentru viitor', a declarat Irinuca Văduva, General Manager ECDL Romania.
O inițiativă continuă pentru inovare
ECDL Romania continuă campania ECDL AI Empowered prin noi inițiative menite să sprijine companiile și profesioniștii în conformarea la cerințele AI Act și dezvoltarea în spațiul european și să faciliteze adoptarea AI în mediul de afaceri românesc.
- Certificarea ECDL Insights Artificial Intelligence reprezintă un avantaj competitiv semnificativ, oferind companiilor posibilitatea de a demonstra conformitatea cu noile reglementări europene și de a evita riscurile asociate lipsei de pregătire în utilizarea AI. IMM-urile vor putea accesa modulul de formare și certificare ECDL Insights AI inclusiv prin proiectul PNRR al Autorității pentru Digitalizarea României, pentru a dezvolta competențele digitale ale angajaților.
- Mai multe Centre Acreditate ECDL din țară au devenit Centre de Excelență în AI, în urma unui program intensiv de formare, mentorat și certificare. Aceste centre vor juca un rol cheie în promovarea educației digitale pentru provocările viitorului.
- Companiile românești vor avea, de asemenea, acces la noi instrumente AI dezvoltate de ECDL Romania. Aceste soluții sunt proiectate și vor fi integrate treptat, vizând optimizarea proceselor interne prin utilizarea inteligenței artificiale cu competențe adecvate. Numai așa, companiile vor rămâne competitive pe o piață globalizată și digitalizată.
'AI Empowered' reflectă angajamentul ECDL Romania de a răspunde dinamic la cerințele în continuă schimbare ale pieței. Această evoluție strategică aduce inovația tehnologică în centrul educației digitale și al certificării, pentru a sprijini atât indivizii, cât și companiile, în adaptarea la transformările rapide.
Pentru mai multe informații despre aceste noi soluții și despre campania ECDL AI Empowered, modulul ECDL Insights Artificial Intelligence și cum poate acesta ajuta organizațiile să respecte cerințele AI Act ne puteți contacta direct pe email [email protected].
*
ICDL - The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.
ECDL Romania, Operatorul National al licenței ECDL/ ICDL, continuă să joace un rol esențial în promovarea competențelor digitale pentru noile tehnologii și a alfabetizării digitale, contribuind astfel la formarea unei societăți pregătite pentru viitorul tehnologic.
ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general.
Certificarea ICDL este disponibilă global, în peste 100 de țări, printr-o rețea de peste 20.000 de Centre de Testare. Până acum, s-au susținut peste 70 de milioane de teste de certificare ICDL, de către mai mult de 17 milioane de persoane din întreaga lume.
ECDL / ICDL - The Digital Skills Standard - Standardul internațional pentru certificarea competențelor digitale
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].