Comunicat de presă - Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF
A doua ediție a Forumului Național 'De Vocație Antreprenoare' la Oradea
Un eveniment esențial pentru antreprenoriatul feminin din România
Oradea, 6 februarie - A doua ediție a forumului național 'De Vocație Antreprenoare' va fi organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, în parteneriat cu Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) și Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), pe 10 februarie, în intervalul 15-21.00 la Teatrul Regina Maria din Oradea.
Evenimentul face parte dintr-o amplă caravană națională, care include București, Oradea, Cluj-Napoca, Iași și Brașov și este dedicat antreprenoarelor, viitorilor antreprenori și tuturor celor pasionați de dezvoltarea afacerilor, oferindu-le ocazia de a învăța din experiențele unor lideri de succes, de a descoperi strategii valoroase și de a crea conexiuni esențiale pentru evoluția profesională. Prin această unică inițiativă de gen la nivel național pentru valorizarea, consolidarea și creșterea antreprenoriatului feminin, CONAF își continuă misiunea de a sprijini și promova antreprenoriatul feminin, având ca obiectiv reducerea decalajelor de gen din mediul de afaceri și consolidarea unei culturi economice incluzive în România.
Printr-o combinație dinamică de sesiuni motivaționale, sesiuni de training adaptate realităților economice, exemple autentice de succes și oportunități de networking strategic, forumul creează un cadru propice pentru explorare, învățare și colaborare. Participantele vor avea acces la resurse valoroase și la experți care le pot ghida în procesul de transformare profesională, fie că sunt la început de drum sau doresc să își ducă afacerea la un nou nivel. Mai mult decât un spațiu de dialog, forumul este un prilej de inspirație și mentorat, reunind voci puternice din mediul de business, gata să împărtășească perspective, provocări și soluții inovatoare.
De ce să fii acolo?
Pentru că vei întâlni oameni care trăiesc, respiră și construiesc succesul. Vei primi răspunsuri pe care poate nu ai avut curajul să le ceri. Pentru că aici se discută fără perdea despre ce înseamnă să lupți pentru un vis și să-l transformi într-o afacere solidă.
Nicoleta Munteanu, fondatoarea Kids in Business, va împărtăși din experiența sa despre educația antreprenorială timpurie, arătând cum spiritul de inițiativă poate fi cultivat încă din copilărie. Ovidiu Toader - business coach & antreprenor va susține un training esențial despre 'Inteligența artificială în business', oferind participanților perspective aplicate asupra modului în care tehnologia redefinește strategiile de dezvoltare. Evenimentul va continua cu un panel interactiv ce aduce împreună voci de referință din mediul de afaceri și media: Dana Săvuică - fondatoare Etiquette Models & lifestyle și travel influencer, Sonia Argint - fondatoare doer.ro, Marius Ghenea - managing partner Catalyst Romania & business angel, Mircea Căpățînă - co-fondator Smart Bill & investitor 'Imperiul leilor' și Valentina Vesler - director de PR și comunicare Valvis Holding, care vor dezbate provocările și oportunitățile actuale ale antreprenoriatului. O experiență completă, menită să ofere inspirație, soluții și direcții clare pentru cei ce își doresc să-și transforme viziunea în realitate. Moderatorul evenimentului, Virgil Ianțu, va da voce ideilor, va pune întrebările potrivite și va crea punți între oameni și oportunități.
'Leadershipul feminin nu este despre cote și politici de incluziune. Este despre realitatea fundamentală a economiei moderne: inovarea vine din diversitate, iar creșterea vine din maximizarea resurselor. Fiecare economie care a accelerat în ultimii ani - de la SUA la economiile nordice și până la piețele emergente dinamice - a făcut-o valorificând întregul său potențial uman.
România are de ales: poate continua să privească participarea femeilor în business ca pe o discuție de 'echitate' sau poate înțelege ceea ce marile economii deja știu - că femeile antreprenor sunt un avantaj competitiv. Într-o lume definită de automatizare și capital mobil, singura resursă care contează cu adevărat este talentul. Iar talentul nu este limitat de gen.
Economiile care își exclud o parte din forța de muncă și leadership din motive culturale sau birocratice se condamnă singure la stagnare. Viitorul aparține celor care înțeleg că o economie inovatoare este o economie incluzivă - nu din motive sociale, ci pentru că acesta este modelul care funcționează. România poate fie să accepte această realitate și să prospere, fie să o ignore și să rămână în urmă,' a declarat Cristina Chiriac, președinte CONAF.
Prima ediție a Forumului Național DE VOCAȚIE ANTREPRENOARE a avut loc pe 9 octombrie 2024, la Muzeul Național de Artă al României din București, reunind 850 de participanți, inclusiv tineri aspiranți, antreprenori consacrați și lideri de opinie.
Următoarele ediții ale forumului sunt programate să aibă loc în orașele Cluj-Napoca, Iași și Brașov, continuând misiunea de a inspira și susține antreprenoriatul feminin la nivel național.
Intrarea este liberă, în baza înregistrării. Detalii pe www.conaf.ro.
Despre CONAF:
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai relevantă confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele.
CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care susține și promovează antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 30 sucursale, 2 federații, 12 patronate, 38 asociații și peste 5.500 de companii, peste 220.000 de angajați.
CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.
Printre proiectele CONAF, amintim 'Pactul pentru Tineri', 'Maratonul pentru Educație Antreprenorială' 'DigitalUP' 'Pactul pentru Muncă' - în parteneriat cu FPPG, 'Pactul pentru Educație Antreprenorială', 'Romanian Venture Forum' seria de dialoguri deschise, 'Turismul Românesc: Între impas și oportunitate', ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.
CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].