logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - USR Vaslui

PNRR e bun ! Bani europeni pentru Vaslui !

Programul Național pentru Redresare și Reziliență este singurul program de țară de până acum al României, făcut și negociat de USR și care în schimbul reformelor statului aduce fonduri europene pentru dezvoltarea României.

Este vorba despre același PNNR despre care premierul Ciolacu și alți experți pesedisti ziceau ba că nu există, ba că e secret, ba că nu e bun. Realitatea este cu totul alta și situația raportată la Județul Vaslui vă este prezentată mai jos, din datele pe care le-am obținut de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În concret, totalul fondurilor PNRR pentru județul Vaslui a fost de 234,410,800.52 EURO, 512 beneficiari având fonduri aprobate pentru finanțare de proiecte.

Investițiile pentru care s-au aprobat fonduri sunt din componente diverse și vizează campanii de împădurire, colectarea deșeurilor, investiții în clădiri publice, mobilitate urbană, dezvoltare de infrastructură medicală, centre de zi pentru de copii, dotarea sălilor de clasă și laboratoarelor din unitățile de învățământ, construirea de locuințe pentru tineri și pentru specialiști din sănătate și învățământ.

Printre beneficiari se regăsesc atât persoane fizice cât și juridice: CJ, UAT-uri, licee și școli, spitale și cabinete medicale, SRL-uri. Este de semnalat de asemenea și dezinteresul de care au dat dovadă unele primării pentru această formă de finanțare, comună Bunești-Averești având zero proiecte aprobate iar comunele Zorleni și Vutcani câte un singur proiect.

Vă prezint mai jos lista investițiilor și a beneficiarilor de proiecte aprobate pentru finanțare din PNNR, pentru Județul Vaslui:

1. Investiția 2 - Colectarea apelor uzate în aglomerări mai mici de 2000 de locuitori echivalenți, care împiedică atingerea unei stări bune a corpurilor de apă și/ sau afectează zone naturale protejate: UAT Deleni
2. Investiția 1 - Campania națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane: 24 beneficiari (persoane fizice și juridice).
3. Investiția 1. A - Înființarea de centre de colectare cu aport voluntar care să asigure colectarea separată a deșeurilor menajere pentru o serie de fluxuri de deșeuri: UAT Băcani, Perieni, Pogana, Stănilești, Tătărăni, Vinderei, Zorleni, Dimitrie Cantemir, Epureni, Pădureni, Rebricea, Vetrișoaia, Fălciu, Ferești, Gherghești și Tutova.
4. Investiția 1. B - Înființarea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor la nivel local, în special în zonele cu blocuri de apartamente: UAT Bârlad, Vaslui.
5. Investiția 1 - Instituirea unui fond pentru Valul renovării care să finanțeze lucrări de îmbunătățire a eficienței energetice a fondului construit existent. Subinvestiția 1.1b Axa 2 - Investiții în clădiri publice pentru o tranziție rezilientă și verde: UAT Bârlad, Huși, Puiești, Rebricea, Roșiești, Vaslui, Vinderei.
6. Investiția 17 - Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale: UAT Județul Vaslui
7. Investiția 1.1 - Mobilitate urbană durabilă. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante): UAT Bârlad, Deleni, Dimitrie Cantemir, Perieni, Pogana, Tătărăni, Vaslui, Viișoara.
8. Investiția 1 - Mobilitate urbană durabilă. Subinvestiția 1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - ITS/ alte infrastructuri TIC: 67 UAT-uri.
9. Investiția 1 - Mobilitate urbană durabilă. Subinvestiția 1.3 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - puncte de reîncărcare vehicule electrice: UAT Băcești, Costești, Deleni Murgeni.
10. Investiția 2 - Construirea de locuințe pentru tineri și pentru specialiști din sănătate și învățământ: UAT Drânceni, Huși, Murgeni, Rafaila, Vaslui, Voinești.
11. Investiția3 - Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ teritoriale: UAT Dragomirești, Grivița, Laza, Murgeni, Poienești, Pușcași, Roșiești, Stănilești.
12. Investiția 4 - Elaborarea/ actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de urbanism: UAT Costești, Crețești, Murgeni, Oșești, Perieni, Ștefan cel Mare, Todirești.
13. Investiția 1 - Promovarea celor 12 rute turistice/culturale: Mânăstirea Pârvesti.
14. Investiția 5 - Sporirea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural: 7 beneficiari
15. Investiția 1 - Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicesti. Subinvestiția 1.1 - Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară: 14 beneficiari.
16. Investiția 1 - Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicesti. Investiția 1.4 - Centre comunitare integrate: UAT Băcani, Bălteni, Berezeni, Bogdănești, Ferești, Găgești, Mălușteni, Pogana, Pușcași, Roșiești, Tutova, Vetrișoaia, Viișoara.
17. Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice. Subinvestiția 2.1 - Infrastructură spitalicească publică nouă, Subinvestiția - 2.2 - Echipamente și aparatură medicală: UAT Vaslui
18. Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice. Subinvestiția 2.3 - Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți: Spitalul Județean de Urgență Vaslui, Spitalul Municipal de Urgență 'Elena Beldiman' Bârlad.
19. Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice. Subinvestiția 2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții: Spitalul Județean de Urgență Vaslui
20. Investiția 1 - Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie: UAT Codăești, Deleni, Dimitrie Cantemir, Fruntișeni, Stănilești.
21. Investiția 2 - Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui
22. Investiția 4 - Crearea unei rețele de centre de îngrijire de zi și de reabilitare pentru persoanele în vârstă: Vetrișoaia.
23. Investiția 1 - Construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe: UAT Huși, Murgeni, Negrești, Vaslui.
24. Investiția 10 - Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi: CJ Vaslui
25. Investiția 11 - Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele de știință/ cabinetele școlare: 78 UAT-uri
26. Investiția 13 - Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP): CJ Vaslui, UAT Huși, Vaslui, Murgeni, Negrești.
27. Investiția 14 - Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic: UAT Fălciu, Puiești, Vetrișoaia, Județul Vaslui, Huși, Vaslui, Negrești.
28. Investiția 2 - Înființarea, echiparea și operaționalizarea a 90 de servicii complementare pentru grupurile defavorizate: UAT Fruntișeni, Gherghești, Vinderei.
29. Investiția 4 - Sprijinirea unităților de învățământ cu risc mediu și ridicat de abandon școlar: 70 de unități de învățământ din județ.
30. Investiția 9 - Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ: 87 beneficiari
31. Investiția 2 - Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile: Elawan Wind Berezeni SRL, Nutritiva SRL, Safir SRL, Tid Energie SRL.

Afisari: 109

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].