logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Alianța pentru Unirea Românilor

Dan Tanasă, deputat AUR:'România, din nou trădată? Resursele noastre strategice, în mâinile firmelor străine'

'Un nou episod de 'vânzare pe bucăți' a resurselor României se conturează sub ochii noștri. După controversata propunere de tranzacție prin a EON România de către o firmă ungurească, acum asistăm la un nou scenariu ce pune în pericol industria românească. Firma Diana Exploatări Miniere SRL, controlată în totalitate de compania maghiară Salt-Veres ZRT, a primit recent aprobarea pentru licența de concesiune privind exploatarea resurselor de sare gemă din perimetrul Valea Florilor, județul Cluj.

Această licență reprezintă o poartă deschisă pentru Salt-Veres ZRT, o companie condusă de Sandor Mate Veres, pentru a se extinde pe piața românească, punând presiune pe Salrom, compania românească ce a dominat până acum acest sector strategic. Salrom, singurul producător de sare din România, a fost un pilon al economiei noastre, dar această decizie riscă să perturbe echilibrul pieței și să deschidă calea unei monopolizări de către companii străine.

Decizia ridică deja multe semne de întrebare. Cum este posibil ca o industrie strategică, care ar trebui să fie protejată de statul român, să fie pusă la dispoziția unei firme din afara țării? Cine beneficiază cu adevărat de aceste concesii? În loc să consolidăm propriile resurse și să ne asigurăm independența economică, permitem firmelor străine să-și extindă influența asupra unor sectoare critice.

Salt-Veres ZRT nu este o companie oarecare. Controlată de Sandor Mate Veres, aceasta se prezintă drept un jucător puternic, gata să profite de slăbiciunile statului român și de lipsa unei viziuni pe termen lung pentru resursele noastre naturale. Valea Florilor, un perimetru bogat în sare gemă, ar putea deveni o altă poveste tristă despre cum România își pierde controlul asupra propriilor bogății.

De ce ar permite România un asemenea transfer de putere economică către o țară cu care relațiile sale sunt adesea conflictuale? Ce alte resurse urmează să fie cedate în tăcere?

Îngrijorările cresc și în contextul geopolitic actual, în care influența Ungariei asupra unor sectoare strategice din România pare să se extindă fără nicio rezistență din partea autorităților naționale. Politicienii de la București, care ar trebui să vegheze asupra intereselor naționale, par mai preocupați de jocurile lor politice decât de a proteja resursele țării.

România are nevoie de lideri care să prioritizeze suveranitatea economică și care să înțeleagă importanța resurselor naturale pentru viitorul țării. Saltul firmelor străine în sectoare strategice nu este doar o problema economică, ci și una de securitate națională.

Este timpul ca românii să se întrebe cine decide viitorul acestei țări. Dacă vom continua să permitem ca resursele noastre să fie vândute pe nimic, ce ne va mai rămâne? Sarea pământului nostru nu poate deveni doar o altă cifră în profiturile companiilor străine. Trebuie să acționăm acum, să cerem transparență și responsabilitate din partea celor care guvernează, pentru a ne asigura că viitorul resurselor strategice ale României rămâne în mâinile românilor', a declarat Dan Tanasă, deputat și purtător de cuvânt AUR.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor

Afisari: 98

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].