Comunicat de presă - Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
Peste 350 de persoane au participat în data de 10.12.2024 la Conferința 'Rural Sustainable Plan' din cadrul proiectului 'Rural Sustainable Plan - Optimizarea competențelor profesionale ale studenților din domeniul ingineriei și managementului în agricultură și dezvoltare rurală', un eveniment dedicat dezvoltării educaționale și antreprenoriale, care a adus împreună tineri, agenți economici de top din domeniul Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală și experți în consiliere și orientare în carieră.
Conferința a avut loc la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV B) și a fost un punct de întâlnire pentru cele mai inovative idei și oportunități de învățare.
Evenimentul a fost susținut de 15 companii și organizații care cred în importanța educației de calitate și sprijină activ tinerele talente. În cadrul conferinței, cei 120 de studenții care au participat la workshopuri, au avut ocazia să interacționeze cu agenții economici din domeniul Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală și să afle mai multe despre posibilitățile de dezvoltare personală și profesională.
'Este o mare bucurie să vedem un număr atât de mare de tineri dornici să învețe și să se implice activ în procesul lor educațional. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, în special sponsorilor care, prin implicarea lor, oferă o oportunitate reală de creștere și dezvoltare pentru viitorii lideri' au declarat reprezentanții Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, organizator principal al evenimentului.
Pe parcursul zilei, studenții au fost încurajați să participe la discuții, având ocazia să adreseze întrebări și să își exprime ideile în fața unor specialiști. De asemenea, au avut loc sesiuni de networking, care le-au permis tinerilor să stabilească legături profesionale cu reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sectorului public.
Conferința a fost un succes major, iar Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV B) își exprimă intenția de a continua să promoveze astfel de inițiative care contribuie la educația tinerelor generații și la crearea unui mediu de învățare stimulativ.
Evenimentul a fost finanțat de Ministerul Educației și Cercetării, precum și de o parte din parteneri din mediul privat, cum ar fi: NET Agro, Nicmarc Impex S.R.L, Agrovet S.A, S.C. Iancom S.R.L., S.C. Probstdorfer Saatzucht România S.R.L., Syngenta România, S.C. Cardinal Cert S.R.L., Agrinvest S.R.L., Ipso Agricultură. Operatorii economici amintiți anterior au premiat studenții în cadrul workshopurilor din surse proprii.
Domnul Conferențiar Univ. Dr. Micu Marius Mihai, Decanul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, a precizat în cadrul conferinței că,'fără ajutorul și angajamentul dumneavoastră, nu am fi reușit să aducem împreună profesioniști din diverse domenii pentru a discuta teme importante și pentru a împărtăși cunoștințe valoroase. Suntem recunoscători pentru parteneriatul nostru și pentru faptul că ați fost alături de noi în acest proiect important. Sperăm că vom continua să colaborăm și în viitor, pentru a crea noi oportunități de învățare și dezvoltare'.
În încheierea evenimentului, organizatorii au adresat mulțumiri tuturor participanților, studenți, cadre didactice și sponsori pentru implicarea lor și au declarat că sunt cu nerăbdători să organizeze și edițiile viitoare ale conferinței.
Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, este dedicată promovării educației și sprijinirii tinerelor talente în domeniul Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală. Prin organizarea de evenimente de acest tip, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală din București își propune să contribuie la dezvoltarea unei societăți mai informate, inovative și implicate în soluționarea problemelor din mediul rural.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].