logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Uniunea Salvaţi România

Bogdan Ivan, propus ministru al Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului şi Turismului, răspunsuri evazive la toate întrebările care i-au fost adresate de deputaţii USR

Programul de guvernare al PSD-PNL-UDMR prevede că 'instituţiile statului nu vor mai solicita cetăţenilor niciun document emis de alte instituţii publice'. Pornind de la această promisiune, deputatul USR Radu Mihaiu l-a întrebat pe ministrul propus la Economie, Digitalizare, Antreprenoriat şi Turism, Bogdan Ivan, care sunt primele cinci servicii care vor fi interconectate, pentru care statul nu va mai cere nicio hârtie emisă de alte instituţii ale statului şi care este data estimată pentru realizarea acestui lucru. Ministrul propus a dat un răspuns evaziv, cum că urmează să facă o analiză până în luna septembrie a anului viitor, dovadă că Guvernul PSD-PNL Ciolacu 2 are de gând să continue seria de proiecte de digitalizare care le dau bătăi de cap românilor - să ne amintim de e-Factura, de e-TVA, de portalul ONRC 2.0 şi alte proiecte de digitalizare lansate cu mare fast, fără însă a fi testate înainte.

Deputatul Radu Mihaiu a vrut să ştie şi ce măsuri va lua ministrul Ivan, care s-a lăudat cu faptul că a identificat şi a blocat mii de conturi înainte de alegeri, pentru ca situaţia de pe 24 noiembrie să nu se mai repete. 'Ministrul a aruncat pisica în ograda altor şapte instituţii ale statului, promiţând că se va rezolva cândva şi asta, dar nu într-o perioadă foarte apropiată', a spus Radu Mihaiu după audierea ministrului.

Pe partea de economie, deputata USR Cristina Prună, purtătorul de cuvânt al partidului, a vorbit despre compania Salrom, care a depus două proiecte cu finanţare europeană care să faciliteze exploatarea grafitului. 'Când estimaţi că vom avea în judeţul Gorj exploatarea acestor resurse? Întreb acest lucru pentru că de la Ministerul Energiei se doreşte susţinerea sectorului producţiei de baterii. Or, asta ar putea să se realizeze cu resurse naţionale de grafit/grafen care intră în componenta bateriilor. Putem avea o industrie locală la Gorj, iar oamenii din mineritul de lignit să poată găsi alternative. Aş vrea termene clare şi o viziune pentru această problematică importantă', a spus Cristina Prună în timpul audierilor. Ministrul Bogdan Ivan a spus doar că aşteaptă evaluarea privind cele două proiecte şi că speră ca exploatarea să aibă loc cât mai repede. 'Practic, domnul Ivan a spus să fie bine ca să nu fie rău. Nu şi-a asumat niciun termen. USR încă din 2021 a început studii de fezabilitate pentru aceste exploatări de grafit de la Baia de Fier, dar guvernul care a urmat a pus stop. Vorbim astăzi de o întârziere de trei ani şi acum o luăm de la capăt. Când? Nu se ştie', a concluzionat deputata USR Cristina Prună.
Afisari: 70

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].