logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale' Bucureşti

A 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CINEMAIUBIT s-a încheiat sâmbătă, 14 decembrie 2024, la Sala CINEMA din UNATC.

Marele Premiu al acestei ediţii, oferit de UCIN, a fost câştigat de filmul GOODBYE MILO în regia lui Nicolas Schonberger de la Filmakademie Baden-Wurttemberg, Germania. Premiul 'Lucian Pintilie' pentru cel mai bun film românesc oferit de Dacin Sara, dar şi Premiul Criticii oferit de UCIN, precum şi Premiul de Imagine oferit de Sony şi RSC pentru film românesc au fost câştigate de filmul FLORI, FETE ŞI BĂIEŢI, o producţie UNATC, regia: Simona Borcea, imaginea: Răzvan Roşca.

Filmul DATAETERNA în regia lui Axel Chemin (La Femis) a fost distins cu Premiul de regie 'Cristian Nemescu'. Premiul preşedintelui UCIN a mers la două filme din UNATC, PÂNĂ LA CER ŞI DINCOLO DE EL (regia: Alexandru Oiţă) şi FORME! SAU CUM AM ÎNVĂŢAT SĂ NU ÎMI MAI FIE FRICĂ DE TABLOU (regia: Matei Preda). Filmul WINNERS a luat Premiul de scenariu 'Cătălin Cocriş' oferit de Asociaţia culturală Zumzet, scenariul fiind semnat de Zsombor Aurel Biro şi Daniel Fuzes (FreeSzfe Society / Filmakademie Wien). Premiul 'Paul Călinescu' pentru cel mai bun documentar a fost câştigat de TELLES QUE NOUS SOMMES regizat de Annabelle Abdul (La Femis), iar premiul 'Ion Bostan' pentru cel mai bun film românesc a fost acordat filmului PRELUDIU, regizat de Loretta Szatmari, fiind o producţie a universităţii clujene Sapientia.

Cea mai bună animaţie a fost desemnată pelicula MARIE de Jan B. Piskac (FAMU, Cehia), iar Premiul 'Ion Truică' pentru animaţie românească a mers către filmul lui Matei Salomia, VIZITA (UNATC).

Ediţia de anul acesta a cuprins 8 jurii diferite. Lista completă a premiilor o puteţi găsi pe paginile de Facebook şi Instagram: Festivalul Cinemaiubit.

Pe lângă proiecţii de filme din 13 ţări, ateliere, lansare de carte, simpozion şi o conferinţă dedicată educaţiei cinematografice şi audiovizuale în mediul preuniversitar, ediţia de anul acesta a adus şi un eveniment nou, 'Filmul de noapte', în cadrul căruia s-au vizionat trei lungmetraje realizate de alumni UNATC, dar şi două competiţii speciale, concursul de scenarii 'Dumitru Carabăţ', cu un premiu oferit de Asociaţia Culturală Control n, şi 'Semne'n'cadru', o competiţie care reuneşte trailere de filme româneşti şi eseuri video susţinută de Cinepub. Festivalul CineMAiubit este organizat de UNATC 'I.L. Caragiale' Bucureşti şi Fundaţia Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România şi Dacin Sara.

Partenerul principal al festivalului a fost Cinepub, platformă care a difuzat online toate filmele.

Partenerul de hidratare pe întreaga durată a festivalului a fost Aqua Carpatica.
Afisari: 30

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].