logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Asociaţia pastel

Asociaţia pastel în 2024: cifrele şi emoţiile din spatele misiunii 'Nicio lună fără o faptă bună'

Cu o viziune clară şi un angajament de neclintit 'Nicio lună fără o faptă bună', Asociaţia pastel a transformat şi 2024 într-un an al schimbărilor pozitive, sprijinind comunităţi şi inspirând încredere. Cu peste 12.000 de beneficiari direcţi şi cu sprijinul a zeci de parteneri şi sute de voluntari, organizaţia nonprofit încheie al patrulea an de activitate cu rezultate bune şi planuri ambiţioase pentru 2025.

'Rezultatele Asociaţiei pastel nu sunt cuantificabile doar în cifre importante şi rapoarte, ci în impactul profund pe care misiunea noastră, 'Nicio lună fără o faptă bună', îl are asupra oamenilor şi comunităţilor. Fiecare proiect spune o poveste, de la familii care au primit sprijinul necesar pentru a depăşi momente dificile, la voluntari care au investit timp şi pasiune, până la parteneri care au transformat simple colaborări în exemple de responsabilitate socială. Noi construim fiecare parteneriat pe o fundaţie solidă de valori comune, iar strategia noastră este să răspundem nevoilor imediate şi, în acelaşi timp, să creăm comunităţi mai unite, mai reziliente şi un viitor mai bun pentru noi toţi' - spune Andreea Oprea, director executiv Asociaţia pastel.

12.000 de beneficiari direcţi, 83 parteneri financiari & instituţionali şi peste 300 de voluntari, în 2024.

În cei patru ani de activitate, Asociaţia pastel a atras un număr tot mai mare de parteneri financiari şi instituţionali, datorită unei abordări care pune pe primul loc responsabilitatea faţă de comunităţi, transparenţa, rezultatele tangibile şi comunicarea deschisă. În acest timp, Asociaţia pastel a atras şi gestionat un buget total de 1,200,000 euro, care a fost investit în proiectele lunare.

În 2024, 61 de companii din sectorul privat au ales să să susţină proiectele Asociaţiei pastel, de la finanţarea programelor educaţionale pentru copii din zone vulnerabile, până la sprijinirea iniţiativelor de sănătate comunitară sau de mediu, fiecare parteneriat a fost însoţit de raportări detaliate şi poveşti reale, care au arătat beneficiile concrete ale implicării lor.

'Pe parcursul celor patru ani de activitate, Asociaţia pastel a demonstrat că fiecare contribuţie contează, transformând resursele oferite în rezultate tangibile. Acum, pe final de an, redirecţionarea celor 20% din impozit nu este doar un gest de solidaritate, ci o decizie strategică, care amplifică impactul pozitiv al companiei. Beneficiarii noştri, de la copii vulnerabili la adulţi care se bucură de o mai mare autonomie, sunt dovada vie că implicarea poate schimba vieţi' - adaugă Andreea Oprea, director executiv Asociaţia pastel.

Pe de altă parte, implicarea voluntarilor a fost un indicator puternic al încrederii câştigate. În 2024, numărul celor care s-au alăturat Asociaţiei pastel a crescut cu 20%, atât persoane fizice, cât şi reprezentaţi ai companiilor partenere. Această evoluţie a fost posibilă datorită comunicării clare a nevoii de sprijin şi a traducerii misiunii Asociaţiei într-o promisiune individuală.

15 comunităţi şi 4 direcţii strategice de acţiune: Educaţie, Sănătate, Social şi Mediu

Proiectele Asociaţiei pastel au generat un impact remarcabil în comunităţi diverse, acoperind atât zone urbane, cât şi unele dintre cele mai izolate sate din România. Activitatea organizaţiei neguvernamentale s-a extins în judeţe precum: Prahova, Bacău, Tulcea, Argeş, Constanţa, Buzău, Galaţi şi Bucureşti.

ONG-ul şi-a consolidat echipa, dar şi angajamentul faţă de comunităţi prin intervenţii semnificative în domenii-cheie precum sănătatea, educaţia incluzivă, protecţia mediului şi incluziunea socială. Ajutorul oferit a constat în: dotarea unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, amenajarea unei ludoteci dedicate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, oferirea unui număr semnificativ de biciclete pentru transport şcolar, furnizarea de rechizite şcolare pentru un an întreg, consultanţii optometrice şi ochelari de vedere pentru copiii din mediul rural, acţiuni de protecţie a mediului, o excursie la mare pentru copiii din medii defavorizate, dar cu rezultate bune la şcoală, pachete de Crăciun cu produse, rechizite şi haine pentru copiii din familii cu dificultăţi materiale.

Cei care vor să se implice, o pot face atât în calitate de persoane fizice, ca donator sau voluntar, cât şi în calitate de persoane juridice prin redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit al companiei către Asociaţia pastel - GRATUIT - alegând astfel modul în care se foloseşte impozitul datorat statului.

Agenţia pastel este partenerul strategic de comunicare al Asociaţiei pastel.

Partenerii financiari sunt: Hidroelectrica, Tremend Software Consulting, Carrefour România, Digital IT, Vard Electro, Schneider România, Kustomix Mob, Kellanova, Adobe România, Profi România, BIC România, Bebe Tei, S.C. Content Media Consulting, Dacart Montessori SRL, Asociaţia Curtea Veche, De-a joaca, Brami Production, MEDAmbulanta, Scapino Junior, ParkLake România, Carrefour România, Lensa România, Casa Irimia, Navrom Delta, TotalMed Aparatura, Ina Bujor, Touching Art, Sacoseria, Elegant Catering, Cofetariile Alice, Cabina What The Foto, Aqua Carpatica, Mega Image, Dokia Capital, Electrica Arad, Servier, MasterMove, Intersnack, Sole, Badenis Trading, Yancool, Grup DZC, Franklin Templeton, Wirtgen Group, Tipo Ale Print, Macromex, Nabu, Pyronova is Romania, Elegant Catering, Art Oil, Vitreum Comercial, Vitreum Medical, SC Pan Concept SRL, Portul Constanţa, Distribuţie Energie Electrică România S.A., Bustec, SIG Contab, MHS Truck, MHS Truck Braşov, Direct One S.A., Dasconta Gold SRL, Consix Construcţii SRL, Direct Call Center SRL, West Beverages SRL, Heart&Soul, SBP România, Farmec SA, Tadeco Consulting, Asociaţia Profesioniştilor Către Inimi.

Partenerii instituţionali sunt: Sanatoriului Balneoclimateric de Copii din Buşteni, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Curtea de Argeş, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Roşiorii de Vede, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Băbeni, Şcoala Gimnazială Nr.1, Hîrtieşti, Şcoala Gimnazială Gherghiţa, Şcoala Gimnazială 'Scarlat Loghin' Dofteana, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Ştefăneşti, Administraţia Parcului Natural Văcăreşti, Grădiniţa Nicolae Bălcescu, Şcoala Generală Sulina, Şcoala Generală C.A.Rosetti, Asociaţia Niciodată Singur, Liceul Tehnologic 'Gheorghe Ionescu-Siseşti', Centrul de Zi Amara, Delfinariu Constanţa, Telegondola Constanţa, Portul Tomis, Teatrul Evreiesc de Stat, Fundaţia Inima de Copil, Ateliere fără frontiere.

***

Asociaţia pastel

Asociaţia pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenţiei de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipă şi-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor şi altcineva care poate şi vrea să ofere acel ajutor. Asociaţia pastel îşi propune să identifice cele două părţi şi să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm şi să ajutăm oamenii şi companiile să facă fapte bune cu recurenţă. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găseşte cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri şi dorinţa de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toţi oamenii şi toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toţii pentru a obţine societatea în care ne dorim să trăim.
Afisari: 22

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].