Comunicat de presă - Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
De la darea în folosinţă, peste 550 de zboruri au aterizat aici, dintre care un sfert pe timp de noapte, aceasta fiind şi singura infrastructură dedicată transportului medical de urgenţă care permite operarea în condiţii de vizibilitate redusă. Recent, pentru a asigura continuarea funcţionării heliportului la standardele de siguranţă impuse de autorităţi, MaxBet a direcţionat fonduri suplimentare, în valoare de 78.000 euro, pentru renovare şi reautorizare. Astfel, contribuţia companiei la dotarea Spitalului Universitar de Urgenţă, ajunge la peste 1,4 milioane euro, pentru proiectele dezvoltate în decursul celor 11 ani de parteneriat.
În 2019, odată cu inaugurarea heliportului, SUUB devenea prima unitate medicală din capitală care beneficia de o astfel de infrastructură şi îşi consolida poziţia ca centru de excelenţă în gestionarea urgenţelor medicale. Cu două culoare de zbor operaţionale, inclusiv pentru misiuni pe timp de noapte, heliportul a fost proiectat pentru a deservi pacienţi aflaţi în situaţii critice, din întreaga ţară, inclusiv pentru transferul copiilor născuţi prematur. Prin reducerea semnificativă a timpilor de transport, heliportul a jucat, pe parcursul ultimilor cinci ani, un rol esenţial în optimizarea capacităţii de răspuns a sistemului sanitar din România.
'Suntem unul dintre pionierii industriei noastre, dar iată că am reuşit să devenim deschizători de drumuri şi în materie de parteneriat public-privat. La cinci ani de la inaugurarea acestui proiect de infrastructură medicală, fără precedent, în România, ne bucurăm să vedem atât impactul pe care l-a avut, cât şi modul în care a evoluat relaţia construită în jurul iniţiativei. Această aniversare reprezintă marcarea unei realizări şi confirmarea unei viziuni, care au demonstrat că implicarea privată poate susţine eforturile şi amplifica rezultatele sectorului public. Credem în puterea responsabilităţii asumate şi vom continua să sprijinim iniţiative care răspund nevoilor critice ale comunităţii şi construiesc baze solide pentru viitor', a declarat Cătălin Nichifor, Administrator MaxBet România.
Colaborarea dintre principala companie din industria de gambling, din România, şi instituţia medicală a început în anul 2014. De-a lungul ultimilor 11 ani, proiectele dezvoltate au inclus atât investiţii în echipamente de ultimă generaţie, cât şi lucrări de reabilitare, amenajare şi dotări esenţiale pentru mai multe secţii ale spitalului. Cea mai recentă investiţie, realizată în această toamnă, a constat în achiziţia unui turn de artroscopie de ultimă generaţie, un echipament esenţial pentru chirurgia ortopedică minim invazivă.
În cei 20 de ani de activitate pe piaţa din România, MaxBet a alocat peste 5,5 miloane euro pentru proiecte de responsabilitate socială, dintre care, cea mai semnificativă parte către iniţiative din domeniul medical.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].