Comunicat de presă - Asociaţia 'Justiţie pentru minori'
Asociaţia 'Justiţie pentru minori' a inaugurat astăzi la Iaşi primul centru pluridisciplinar pentru minori şi familii din România, o iniţiativă îndelung aşteptată şi absolut necesară, care răspunde nevoilor specifice ale copiilor şi familiilor aflate în dificultate.
Centrul, cu o capacitate de 100 de persoane, este amplasat în zona centrală a Iaşiului, în apropierea Patriarhiei Moldovei şi Bucovinei, pe Str. Funcţionarilor, nr. 11B. Are o suprafaţă de 160 mp, dispusă pe două nivele, unde vor funcţiona birourile specialiştilor-psihologi, mediatori, avocaţi, asistenţi sociali, precum şi două săli de conferinţe şi workshop-uri. Locaţia este uşor accesibilă, fiind într-o zonă rezidenţială, în mijlocul comunităţii, pentru a fi la îndemâna beneficiarilor. Investiţia a fost de 30.000 euro, realizată din sponsorizări şi din contribuţia personală a Preşedintei Asociaţiei 'Justiţie pentru minori', avocat Geta Lupu.
Primul centru pluridisciplinar pentru minori şi familii din România a fost realizat şi printr-un efort extraordinar al numeroşilor voluntari, studenţi, elevi, profesionişti ai sistemului de asistenţă socială şi protecţia copilului, oameni care timp de trei ani au lucrat pro bono pentru edificarea acestei instituţii.
'Astăzi este o zi deosebit de importantă pentru noi, o zi în care un vis pe care l-am avut cu toţii în inimă prinde viaţă. Prin deschiderea acestui centru, Asociaţia 'Justiţie pentru minori' Iaşi îşi consolidează misiunea de a sprijini tinerii şi familiile lor, oferindu-le sprijin juridic, social, psihologic şi educaţional, pentru a construi un viitor mai bun, mai echitabil şi mai sigur. Centrul nostru nu este doar o clădire, ci un simbol al solidarităţii, al angajamentului şi al speranţei, precum şi un cadou pentru comunitate, pentru beneficiari şi pentru profesionştii din domeniu, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în Postul Crăciunului.
În faţa numeroaselor provocări cu care copiii noştri se confruntă în societatea de astăzi - de la lipsa resurselor la vulnerabilităţi emoţionale sau probleme juridice - consider că răspunsul nostru trebuie să fie unul complex şi coordonat şi, cu siguranţă, aşa va fi!
Centrul pluridisciplinar al organizaţiei noastre va aduce la un loc profesionişti din diverse domenii: asistenţi sociali, psihologi, avocaţi, mediatori, specialişti în educaţie şi sănătate, care vor lucra împreună pentru a asigura soluţii integrate şi inteligente.
Sunt convinsă că prin colaborarea acestor profesionişti le vom putea oferi copiilor şi familiilor lor nu doar suportul imediat, dar şi resursele necesare pentru o schimbare de durată în vieţile lor.
În calitate de preşedinte al Asociaţiei 'Justiţie pentru minori', sunt profund recunoscătoare tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect - partenerilor noştri din instituţiile publice, organizaţiilor non-guvernamentale, donatorilor şi voluntarilor. Fără sprijinul şi implicarea voastră, acest vis nu ar fi devenit realitate!
Vă mulţumesc încă o dată pentru prezenţă şi pentru sprijinul continuu. Acest centru este al nostru, al tuturor, şi împreună putem face ca schimbarea să devină realitate.
Ne-am angajat să schimbăm paradigma în ceea ce priveşte modul în care sunt trataţi minorii vulnerabili în România. Să le oferim mult mai mult decât ceea ce presupune sprijinul legal, respectiv un mediu sigur, armonios în care să îşi dezvolte personalitatea, să îşi regăsească încrederea şi să edifice o viaţă mai bună.
Sunt încredinţată că noul nostru centru pluridisciplinar pentru minori şi familii din România va reprezenta o punte de legătură între nevoile reale ale beneficiarilor şi oportunităţile pe care societatea şi autorităţile abilitate ale statului le poate oferi.
Astăzi, aici, nu deschidem doar porţile unei instituţii integrate de protecţie a copiilor şi a familiilor vulnerabile, ci şi ale unui viitor mai bun. Acest centru reprezintă un pas uriaş înainte în ceea ce înseamnă instaurarea dreptăţii sociale, pentru protecţia copiilor şi pentru o Românie mai justă.
Prin eforturile noastre comune, sperăm să transformăm fundamental vieţile celor care ajung la noi şi să contribuim la construirea unei societăţi în care fiecare copil să primească şansa de a-şi atinge potenţialul maxim şi să-i fie respectate în integralitate drepturile şi interesul superior.
Vă mulţumesc, mă înclin în faţa dumneavoastră şi vă asigur că toate eforturile celor implicaţi vor da roade, prin rezultatele pozitive şi proiectele de succes pe care le vom derula în viitor, în scopul îmbunăţirii sustenabile şi durabile a situaţiei copiilor şi familiilor din Iaşi şi din toată ţara!', a subliniat în cuvântul de deschidere avocatul Geta Lupu, Preşedintele Asociaţiei 'Justiţie pentru minori'.
Biroul de Presă al Asociaţiei 'Justiţie pentru minori' Iaşi, 22 noiembrie 2024
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].