Comunicat de presă - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti
Astăzi, 25 septembrie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară şi 2 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, administrator în fapt al unei societăţi comerciale, cu sprijinul altui bărbat, în vârstă de 24 de ani, administrator în drept, la intervale de timp diferite, ar fi indus şi menţinut în eroare reprezentanţii unei firme de leasing, urmărind prejudicierea acesteia prin prezentarea ca adevărată a intenţiei de a onora contractele de împrumut, în scopul obţinerii pe nedrept a trei autoturisme.
Probatoriul administrat a relevat faptul că maşinile ar fi fost înstrăinate, prin falsificarea actelor de proprietate, imediat după intrarea în posesie a acestora, deşi ele reprezentau garanţii reale mobiliare privind executarea creditelor.
Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de peste 420.300 de lei.
În vederea administrării materialului probator, astăzi, 25 septembrie 2024, au fost puse în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.
De asemenea, se va institui măsura sechestrului asigurător, asupra unui teren şi a unui autovehicul.
Persoanele bănuite au fost depistate şi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului de Poliţie Canină, din cadrul Poliţiei Capitalei.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].