Comunicat de presă - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti
În baza planurilor de măsuri dispuse la nivelul Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii oricărui incident violent, dar şi în vederea identificării şi depistării persoanelor implicate în fapte de natură penală.
În acest context, astăzi, 23 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 24 Poliţie au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi 11 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi lovire sau alte violenţe.
În fapt, la data de 13 septembrie 2024, Secţia 24 Poliţie a fost sesizată, în jurul orei 20.30, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 5, are loc un conflict violent între mai multe persoane.
Poliţiştii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului au identificat şi depistat şapte persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 47 de ani, implicate în eveniment.
Din cercetări, s-a stabilit că divergenţele ar fi pornit pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul de băuturi alcoolice, context în care aceştia s-ar fi agresat fizic, reciproc, iar prin acţiunile lor, ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică în zonă.
Ulterior, patru dintre aceştia au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Astfel, în vederea completării materialului probator, în această dimineaţă, 23 septembrie 2024, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi şase mandate de aducere, persoanele vizate fiind depistate şi conduse la audieri, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.
Cercetările sunt continuate de către Secţia 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi lovire sau alte violenţe.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Tot în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi în vederea depistării persoanelor care se sustrag urmăririi penale sau executării unei măsuri privative de libertate.
Întrucât existau date şi indicii că un bărbat, în vârstă de 41 de ani, urmărit la nivel naţional, s-ar ascunde la o adresă din Sectorul 5, în această dimineaţă, poliţiştii au acţionat, cel în cauză fiind depistat la adresa menţionată.
Pe numele bărbatului, Judecătoria Sectorului 5 a emis, la data de 12 iulie 2024, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.
Cel în cauză a fost încarcerat într-un penitenciar.
Şi la această activitate, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
De asemenea, astăzi, 23 septembrie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 2 au prins, şi ulterior, au reţinut trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de furt în formă continuată (5 acte materiale), complicitate la furt calificat în formă continuată (5 acte materiale) şi tăinuire în formă continuată.
În această dimineaţă, în jurul orei 02.30, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Sector 2, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe o stradă din Sectorul 2, au prins în flagrant delict trei bărbaţi, la scurt timp după ce, prin escaladare, au pătruns în curtea unei unităţi medicale, apoi, într-o dependinţă, cu intenţia de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru.
De asemenea, în proximitate, a fost depistat un autoturism, folosit de cei trei bărbaţi, pentru a se deplasa la adresă.
Bănuiţii au fost imobilizaţi şi conduşi la audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că aceştia ar mai fi comis şi alte infracţiuni, în sarcina acestora fiind reţinută următoarea activitate infracţională:
1. La data de 7 august 2024, în intervalul 03.00-04.30, trei bănuiţi, având feţele acoperite, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale, din Sectorul 2, de unde ar fi sustras peste 13.600 de lei.
2. În perioada 15-16 august 2024, cei trei bănuiţi ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unei alte firme, din acelaşi sector, de unde ar fi sustras aparatură foto-video, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.
3. În perioada de 20/ 21 august 2024, bănuiţii ar fi pătruns în incinta unei societăţi, cu punct de lucru în sectorul menţionat, fără asustrage bunuri.
4. În noaptea de 15/ 16 septembrie 2024, în jurul orei 02.00, cei trei bănuiţi ar fi pătruns în interiorul unui imobil, din Sectorul 2, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, valoarea fiind estimată la 9.000 de lei.
5. La data de 18 septembrie 2024, în intervalul 03.00-04.00, cei trei bărbaţi ar fi pătruns în curtea unei societăţi comerciale, apoi ar fi forţat geamurile termopane a două containere, din interiorul cărora ar fi sustras scule electrice şi o cameră de supraveghere, prejudiciul cauzat fiind de peste 21.190 de lei.
Menţionăm faptul că în toate situaţiile, în momentul comiterii faptelor, bănuiţii ar fi avut faţa acoperită.
În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propuneri legale.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în formă continuată (5 acte materiale), complicitate la furt calificat în formă continuată (5 acte materiale) şi tăinuire în formă continuată.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].