Comunicat de presă - Asociaţia Ascendis
* Se redeschid înscrierile pentru atelierele gratuite despre sustenabilitate pentru şcoli şi licee din Braşov, Iaşi, Timişoara şi Ploieşti.
* Egalitatea de gen, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, este tema principală de interes pentru elevii care au participat la un program de învăţare a principiilor sustenabilităţii organizat de Asociaţia Ascendis şi Raiffeisen Bank România.
* Un număr de 350 de elevi din şcolile şi liceele din Bucureşti, Cluj, Braşov şi Ploieşti au participat gratuit la workshopurile din cadrul programului SustainEdu susţinut de Raiffeisen Bank România.
Bucureşti, 10 septembrie 2024: Egalitatea de gen, reducerea sărăciei şi a risipei de alimente sunt temele preferate ale elevilor care au participat la workshopurile gratuite despre sustenabilitate organizate în cadrul proiectului SustainEdu, derulat de Asociaţia Ascendis, parte a grupului Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România şi Raiffeisen Bank România.
Din luna mai până în prezent, 350 de elevi din şcolile şi liceele din patru oraşe (Bucureşti, Cluj, Braşov şi Ploieşti) au participat la ateliere de lucru pentru a dobândi primele cunoştinţe din sfera sustenabilităţii.
Programul SustainEdu continuă până în luna decembrie, iar profesorii din Ploieşti, Iaşi, Braşov şi Timişoara pot înscrie şcolile în program până la data de 30 septembrie 2024 prin completarea formularului de la acest link
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfP4M8Nz4YwP20EgptWxUaA5E7AWAS7WO5rfSkV9Y3H31YaAA/viewform
'Primele 21 de workshop-uri din programul SustainEduorganizate în cele 12 şcoli beneficiare ale programului de până acum ne-au arătat că elevii au nevoie de mai multe informaţii pentru a-şi extinde înţelegerea noţiunii de sustenabilitate de la protecţia mediului - aşa cum e cel mai des asociată - la influenţa mediului social şi a dezvoltării economice. Spre exemplu, accesul la educaţie sau idealul de a avea salarii egale pentru femei şi bărbaţi la acelaşi tip de muncă, precum şi nevoia de a oferi oportuntăţi similare de avansare în carieră pentru femei şi bărbaţi au captat atenţia elevilor care au participat la program', a declarat Carmen Ciuraru, coordonator programe, Asociaţia Ascendis.
Deşi România are printre cele mai mici diferenţe de salarizare între femei şi bărbaţi (de 4,5% în 2022, faţă de media UE de 12,7%, conform Eurostat), accesul femeilor în funcţii de conducere este încă redus: doar 8 din cele 84 de companii listate la Bursa de la Bucureşti aveau consilii de administraţie prezidate de o femeie în 2020, conform unui studiu Deloitte.
'Oferirea continuă de informaţii în domeniul sustenabilităţii este o prioritate pentru noi şi investim resurse în această direcţie atât pentru trainingul angajaţilor, cât şi în comunicarea către clienţi şi către partenerii de afaceri. O economie durabilă este o responsabilitate comună, iar prin iniţiative precum SustainEdu vrem să promovăm sustenabilitatea şi în rândul elevilor, pentru că ei formează generaţiile viitoare de angajaţi şi antreprenori', a declarat Andreea Porojan, Sustainability& CSR Manager, Raiffeisen Bank România.
Obiectivul proiectului SustainEdu este ca un număr de 1.500- 1.700 de elevi şi profesori din 6 judeţe din România să înveţe, gratuit, principiile de bază ale sustenabilităţii. Elevii şi profesorii află despre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, discută despre practici sustenabile ce pot fi aplicate în şcoli şi îşi testează cunoştinţele prin joacă, folosind un board game dezvoltat de Organizaţia Naţiunilor Unite, precum şi un atelier care utilizează metodologia LEGO Serious Play.
În 2015, liderii globali au adoptat Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi au stabilit 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor şi să protejeze planeta. Iniţiativa reprezintă un apel la acţiune şi colaborare între toate ţările pentru a combate provocări majore precum sărăcia, inegalităţile, schimbările climatice şi degradarea mediului.
România se afla, în 2023, pe locul 40 din 166 de ţări analizate într-un clasament al progresului cu privire la îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, potrivit Sustainable Development Report, realizat de Naţiunile Unite.
Despre Asociaţia Ascendis:
Asociaţia Ascendis, parte a grupului Ascendis, liderul pieţei de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării organizaţionale din România, a fost înfiinţată în 2016, cu scopul de a sprijini educaţia în România. Până în prezent, Asociaţia a organizat cursuri pentru mai bine de 5.600 de elevi de liceu şi studenţi, peste 2.000 de profesori au fost îndrumaţi în cadrul programelor Asociaţiei Ascendis şi a mobilizat peste 500 de membri şi voluntari din peste 70 de ONG-uri.
Despre Raiffeisen Bank România:
Raiffeisen Bank România, bancă universală de top, cu capitalizare şi lichiditate solide activează pe piaţa bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank România susţine mediul economic din România, oferind produse şi servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienţilor. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societăţii prin finanţarea economiei reale şi sustenabile. Totodată, suntem implicaţi în comunitate, prin susţinerea a 5 piloni de dezvoltare: educaţie, ecologie urbană, sport ca stil de viaţă sănătos, inovaţie şi nu în ultimul rând, artă şi cultură. Din 2023, Raiffeisen Bank România propune o nouă abordare şi perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea 'Banking 1:1', o modalitate interactivă de a simula configurarea unui plan financiar pentru clienţii noştri, folosind aplicaţia Smart Finance, dezvoltată de echipa din România.
www.raiffeisen.ro
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].