logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand: 'Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sabotează activitatea comisiilor de negociere pentru închirierea unor spaţii noi de învăţământ şi pun în pericol desfăşurarea orelor'Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a tras un semnal de alarmă, într-o postare de astăzi de pe pagina sa de Facebook, asupra situaţiei cu care se confruntă mai multe unităţi de învăţământ la începutul noului an şcolar din cauza faptului că majoritatea din Consiliul Local Sector 1 'sabotează cu înverşunare activitatea comisiilor de negociere pentru închirierea unor spaţii noi de învăţământ şi pun în pericol desfăşurarea orelor'. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială nr. 179 şi Şcoala Gimnazială 'Ion Heliade Rădulescu'.

'Marcel Ciolacu- Premierul fără diplomă de bacalaureat şi Nicolae Ciucă- Politicianul cu doctoratul plagiat au făcut tot posibilul pe tot parcursul mandatului meu să blocheze investiţiile în viitorul copiilor din Sectorul 1. De câteva săptămâni sabotează cu înverşunare activitatea comisiilor de negociere pentru închirierea unor spaţii noi de învăţământ şi pun în pericol desfăşurarea orelor', a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În concret, primarul Clotilde Armand a precizat că anul acesta Primăria Sectorului 1 s-a confruntat cu o situaţie specială: între lunile iunie (când fiecare director de scoală comunică Primăriei înscrierile) şi septembrie administraţia locală a fost nevoită să creeze 18 clase suplimentare.

'Nu este uşor să identificăm în apropierea şcolilor spaţiile potrivite pentru o unitate de învăţământ.

Trebuie o curte mare, săli de clase generoase, două intrări, camere auxiliare etc. Chiriile nu sunt mici: peste 10.000 euro/ lună pentru o scoală, dar nu asta este problema. Dificultatea cu care ne confruntăm este legată de procedură: decizia de închiriere este luată de Consiliul Local, care numeşte o comisie de consilieri locali, care vor negocia aceste chirii. Comisia se bazează pe o evaluare realizată de un evaluator acreditat. Primăria a făcut achiziţia din timp şi are un contract cadru cu un evaluator acreditat. Comisia de negociere trebuie să se întâlnească o dată, poate de două ori, maxim de trei ori, pentru a finaliza închirierea', a mai precizat primarul Sectorului 1.

Totodată, primarul Clotilde Armand a subliniat întârzirea cu care majoritatea din Consiliul Local Sector 1 a aprobat închirierea spaţiilor pentru unităţile de învăţământ sau cu care finalizează închirierea spaţiilor identificate:

'Abia în data de 04 septembrie 2024, Consiliu Local a aprobat închirierea spaţiilor pentru unităţile de învăţământ Şcoala Gimnazială Nr. 7 şi Şcoala Gimnazială nr. 179. Aceste proiecte au fost depuse Consiliului Local spre aprobare de 3 ori în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 7 şi de 4 ori în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 179. Pentru Şcoala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu proiectul a fost supus dezbaterii de 3 ori în Consiliul Local. În prezent, comisia de negociere formată din membrii partidelor politice, în mod iresponsabil, nu a finalizat negocierea aprobată prin proiectul de hotărâre din data 25 iulie 2024. Graţie prezenţei directorilor şi părinţilor în şedinţa Consiliului Local Sector 1 din 4 septembrie, pe ultima sută de metri, majoritatea PSD- PNL din Consiliul Local a ţinut cont de nevoile copiilor. Trebuie acum împreună să facem presiune în continuare asupra consilierilor PSD-PNL pentru că săptămâna viitoare să finalizeze închirierea spaţiilor identificate. Se poate, trebuie doar un minim de buna-voinţă şi de simţul responsabilităţilor', a mai afirmat edilul Clotilde Armand.

De asemenea, primarul Sectorului 1 a mai subliniat şi situaţia cu care se confruntă elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială 'Pia Brătianu', în condiţiile în care 'majoritatea din consiliul local PSD- PNL refuză să aloce şcolii etajul superior al clădirii din Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu unde funcţionează unitatea de învăţământ'.

'Pentru Şcoala Gimnazială Pia Brătianu îmi este imposibil să înţeleg de ce majoritatea din consiliul local PSD- PNL refuză să aloce şcolii etajul superior al clădirii din Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu unde funcţionează unitatea de învăţământ. Proiectul este supus Consiliului Local de aproape 5 luni, din aprilie 2024. Este revoltător şi de neînţeles de ce le blochează elevilor accesul la Educaţie ! Îi încurajez pe toţi părinţii elevilor de la Pia Brătianu să vină în Consiliul Local, unde vom depune pentru a 5-a oară acest proiect de hotărâre atât de urgent şi de necesar', a mai declarat primarul Clotilde Armand.

Tot în postarea de astăzi, primarul Clotilde Armand a scos în evidenţă, spre comparaţie, ce a reuşit să realizeze, împreună cu echipa sa, în acest mandat în domeniul educaţiei:

'Noi am reuşit să eliminăm cursurile în 3 schimburi, elevii care învaţă în Sectorul 1 au cele mai mari burse şcolare, am organizat sistemul afterschool gratuit în majoritatea şcolilor şi oferim părinţilor posibilitatea de a aduce copilul într-o unitate de învăţământ inclusiv pe perioada verii, prin programele: Grădiniţa de Vară şi Şcoala de Vară. Am extins 12 şcoli/ licee şi avem în construcţie imobile noi în cartierul Greenfield, la Şcoala Ion Heliade Rădulescu (în spatele parcului Kiseleff), scoala de pe Bulevardul Apicultorilor nr. 1, Şcoala Regală- suntem în etapa 2, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Liceul Teoretic Nicolae Iorga etc. Astfel, am reuşit să eliminăm moştenirea fostelor administraţii PSD şi PNL, învăţământul în trei schimburi', a mai precizat primarul Sectorului 1.

Serviciul Imagine şi Cultură
E-mail: [email protected]
Afisari: 10

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].