Comunicat de presă - Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare 'Delta Dunării'
Această iniţiativă, care face parte din #EUBeachCleanUp, nu a fost doar o acţiune practică, ci şi o modalitate prin care studenţii şi experţii să reconsidere natura, să se conecteze cu mediul şi să-şi aprofundeze cunoştinţele asupra ecosistemelor fragile pe care doresc să le protejeze.
Participanţii, inclusiv studenţi selectaţi din reţeaua IAD şi experţi din Austria, Germania, Slovacia, Serbia, Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina, şi-au unit forţele cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru a curăţa deşeurile acumulate pe o lungime de 6 km de plajă în dreptul localităţii Sulina, de la unitatea militară până la Canalul Împuţita.
În ciuda ploii abundente, acest grup dedicat a reuşit să colecteze peste 170 de saci de deşeuri, care conţineau 60 kg de metal. Ceea ce a făcut ca această ecologizare să aibă un impact deosebit a fost integrarea tehnologiei moderne - o parte dintre deşeurile colectate au fost cartografiate folosind o aplicaţie specializată, iar datele culese vor fi utilizate în articolele ştiinţifice viitoare, contribuind la cercetările în curs privind poluarea în Delta Dunării.
Acest eveniment a constituit o adevărată colaborare, având sprijin din partea Municipiului Sulina, care a asigurat transportul şi J.T. Grup S.R.L., care s-a ocupat de sortarea şi transportul deşeurilor. Personalul ARBDD a lucrat neobosit alături de voluntarii internaţionali, demonstrând puterea muncii în echipă şi responsabilitatea comună pentru conservarea mediului.
Ne exprimăm cea mai profundă mulţumire tuturor participanţilor pentru angajamentul lor neobosit. Această ecologizare nu a fost doar un obiectiv de atins; a fost o demonstraţie puternică a devotamentului nostru colectiv de a păstra ecosistemele de coastă unice ale Deltei Dunării.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].