Comunicat de presă - Autoritatea pentru Digitalizarea României
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a organizat marţi, 3 septembrie 2024, la Sibiu, prima din cele 8 reuniuni naţionale pentru promovarea programelor de formare în tehnologii avansate pentru angajaţii IMM-urilor din România, ca parte a activităţilor din cadrul Investiţiei 19 - Competenţe în tehnologii avansate pentru IMM-uri, Componenta 7 Transformare Digitală din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Investiţia are ca scop sprijinirea IMM-urilor în procesul de transformare digitală prin furnizarea de cursuri de formare în tehnologii avansate. Concret, angajaţii care au contract individual de muncă (normă întreagă sau parţială) pot beneficia de instruire în 9 domenii-cheie: Internet of Things, Cloud technologies, Big Data, Învăţarea automată, Inteligenţa artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.
Proiectul ADR este finanţat din PNRR şi are un buget total de 36 de milioane de euro. Peste 2000 de IMM-uri din toată ţara pot accesa ajutorul de minimis, în valoare de maximum 17.000 de Euro/IMM, prin care se facilitează accesul angajaţilor la aceste programe de formare.
'Pentru România, digitalizarea este răspunsul la multe dintre problemele pe care cetăţenii, companiile şi administraţia publică le întâmpină în prezent. Mai presus de toate, ţintim eficientizarea proceselor, câştigarea timpului de către cetăţeni şi firme, optimizarea fluxurilor pentru funcţionarii publici. Dar în acelaşi timp, prin investiţii cum este cea pe care o prezentăm astăzi, Autoritatea pentru Digitalizarea României vine în sprijinul companiilor româneşti şi al angajaţilor acestora. Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României şi MCID, promovează cel mai ambiţios plan finanţat prin PNRR pentru recalificarea angajaţilor şi pentru creşterea competitivităţii companiilor româneşti. Autoritatea pentru Digitalizarea României trebuie să răspundă unor provocări multiple ce ţin de competenţele digitale ale cetăţenilor. Avem de recuperat un decalaj semnificativ faţă de ţările din Vestul Europei când vine vorba de competenţele digitale de bază pentru cetăţeni. Dar avem şi obligaţia de a ne gândi la viitor, la cum putem creşte competitivitatea companiilor româneşti, despre cum putem folosi potenţialul uman şi profesional şi de a-l aduce la standardele digitale cerute astăzi de piaţa muncii', a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.
În implementarea proiectului, ADR este susţinută de zece parteneri de formare, care vor pune la dispoziţie cursuri adaptate la nevoile de dezvoltare şi digitalizare a IMM-urilor.
Detalii suplimentare şi informaţii actualizate despre evenimente şi proiect se regăsesc la
https://www.adr.gov.ro/investitia-19-competente-in-tehnologii-avansate-pentru-imm-uri/.
Compartimentul Comunicare Publică
Autoritatea pentru Digitalizarea României
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.