Comunicat de presă - Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu
Proiectul R.E.D. - TED 'R.E.D. - Teacher EDucation' al Universităţii, Lucian Blaga' din Sibiu, depus în cadrul apelului de proiecte Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, lansat de Ministerul Educaţiei în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie, Investiţia 8: Program de formare la locul de muncă pentru personal didactic, a fost evaluat cu punctajul maxim de 100 de puncte, fiind declarat eligibil pentru finanţarea europeană în valoare de 2,9 milioane de euro.
Proiectul are ca scop formarea şi dezvoltarea competenţelor digitale ale profesorilor din toate ciclurile din învăţământul preuniversitar, ceea ce reprezintă un demers psihopedagogic complex, care contribuie la realizarea profilului profesional integral al cadrului didactic din învăţământul preuniversitar.
Unul dintre domeniile de competenţă este cel al competenţelor digitale, domeniu care evidenţiază necesitatea competenţelor digitale şi de utilizare pedagogică a acestora în activitatea profesională, în contextul impactului major al tehnologiei în viaţa de zi cu zi. Astfel, devine posibilă contribuţia profesorului atât la dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor, într-o abordare transversală, cât şi la facilitarea utilizării acestor competenţe, în scopul progresului în învăţare.
Echipa de proiect a ULBS este coordonată de prof. Univ. Dr. Daniel Mara, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, iar din echipă mai fac parte şef de lucrări dr. Daniel Hunyadi, şef Serviciul Suport de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare şi ec. Alina Vanu.
Acest nou proiect reprezintă şi o continuarea a unui alt proiect implementat de ULBS (PROF-Profesionalizarea carierei didactice), prin intermediul căruia s-a reorganizat sistemul formării profesionale pentru cariera didactică, atât la nivelul formării iniţiale, prin stagiile practice, cât şi la nivelul formării continue, prin crearea de comunităţi de învăţare şi de rute flexibile de acces şi de evoluţie în carieră.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].