Comunicat de presă - Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România
Romanian Music Pocket Scores este o iniţiativă care vine în întâmpinarea numeroaselor cereri de partitură muzicală românească, luată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor în idea reeditării sub o formă nouă a unor partituri de muzică românească deja publicate la Editura Muzicală a UCMR în deceniile anterioare. Acest repertoriu va fi îmbogăţit şi prin editarea unor alte lucrări ce n-au fost tipărite anterior şi sunt gata de a fi integrate în viaţa de concert din România şi din străinătate. Există multe semnale din ţară şi de dincolo de graniţe care au impulsionat ideea de a demara acest proiect strategic de editare a partiturilor, cele mai cerute în viaţa de concert şi în cercetarea muzicologică.
Astfel, pentru materializarea acestor aspiraţii, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România în parteneriat cu Editura Muzicală propune proiectul multi-anual Romanian Music Pocket Scores, în cadrul căruia partiturile generale ale unor opusuri relevante din creaţia muzicală românească din secolele 20 şi 21 (din toate genurile) vor fi publicate sub forma unor partituri de buzunar. Lucrarea care inaugurează această importantă colecţie este Ison II - Concert pentru suflători şi percuţie de Ştefan Niculescu, compusă în anul 1975, un adevărat reper al originalităţii şi profunzimii şcolii româneşti de compoziţie.
Partiturile de buzunar (pocket scores) sau partiturile miniatură (miniature scores) sunt tipărite de mari edituri cu destinaţia studiului individual şi promovării lucrărilor selectate pentru a fi achiziţionate sau oferite în acest format prietenos. Muzica românească are numeroase titluri care intră din ce în ce mai mult în circulaţie naţională şi internaţională prin proiectele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. În acest sens, seria Romanian Music Pocket Scores aduce noi oportunităţi de informare studenţilor, soliştilor, dirijorilor şi instituţiilor muzicale, girate de o coordonare profesionistă care garantează calitatea şi reprezentativitatea lucrărilor selecţionate pentru acest proiect.
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].