logo logo

Agerpres – Agenția Națională de Presă: Știri de actualitate cu informații de încredere pentru o societate bine informată.

Bucuresti

Piaţa Presei Libere nr. 1, sector 1

Telefon: +4 021.2076.110; +4 021.2076.105

[email protected]

Comunicat de presă - ANSVSA

ANSVSA a dispus intensificarea controalelor în perioada următoare

Autoritatea Naţională Sanitară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale în minivacanţa de Sfânta Maria, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

La aceste acţiuni de control participă, alături de medicii veterinari, şi inspectori de specialitate din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene/ Municipiului Bucureşti şi a circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO).

Principalele aspecte vizate în cadrul acţiunilor tematice, desfăşurate în scopul asigurării unui nivel ridicat de protecţie a turiştilor, sunt reprezentate de: verificarea respectării cerinţelor de igienă la nivelul spaţiilor utilizate pentru depozitarea, prepararea, prelucrarea şi comercializarea produselor alimentare, a cerinţelor de igienă şi sănătate privind personalul lucrător, verificarea respectării cerinţelor privind materiile prime şi ingredientele, produsele alimentare prelucrate, programele de autocontrol, respectiv existenţa procedurilor bazate pe principiile Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), trasabilitate şi evitarea de practici frauduloase.

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, vor efectua controale la festivaluri, la evenimente (târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult, hramuri bisericeşti) la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române şi în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, pentru realizarea dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.

ANSVSA supraveghează în permanenţă operatorii din industria alimentară, prin derularea activităţilor specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure, contribuind la protejarea sănătăţii publice şi, implicit, o minivacanţă în condiţii de siguranţă alimentară.

Reamintim tuturor cetăţenilor numărul de Call- Center al ANSVSA - 0800.826.787, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor, serviciu telefonic gratuit, apelabil din orice reţea de telefonie.

Serviciul Comunicare şi Logistică Documentară
Afisari: 9

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].