CNAIR a desemnat câştigătorul pentru lucrările de proiectare şi execuţie a secţiunilor E şi D ale lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

Joi, 22.09.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru ,,Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii: Autostrada Lugoj -Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D''.

Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. - S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. - S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. - EURO-ASFALT d.o.o., având preţul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA.

Finanţarea este asigurată prin PNRR.

Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare şi 34 de luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

Conform condiţiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platforma de 11,25 m.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

CNAIR SA