"CE-I DOREŞTI LUI HOP LA 25 DE ANI?"

Era anul 1998, la Costineşti, când regizorul Cornel Todea, iniţiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca "teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin şi alături de ceilalţi", ca "teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuţi", "curajului de a experimenta".

De atunci au trecut 25 de ani. Două decenii şi jumătate de când marele HOP al tinerilor actori culege, şi învaţă, şi se perfecţionează din experienţele artistice cu care se primeneşte an de an. Sute de actori i-au trecut pragul, lumina reflectoarelor i-a făcut celebri pe ei, şi pe HOP. Radu Afrim, Miklas Bacs, Gigi Căciuleanu i-au direcţionat apoi traseul lui HOP când pe făgaşul spectaculosului, când pe drumul spinos al etude-ului şi al lumilor clasice, când pe plaiurile jucăuşe ale alchimiei dansActorului. Lui HOP nu i-a fost, însă, frică. A muncit, a repetat, a avut şi emoţii, a crescut, şi, an de an, s-a făcut mai chipeş. Acum are 25 de ani şi e bine pregătit să facă faţă provocărilor care apar la orizont.

Am rugat artiştii care şi-au legat destinele de HOP să răspundă la întrebarea "CE-I DOREŞTI LUI HOP LA 25 DE ANI?". Am primit mesaje frumoase, urări de bine, sugestii, bucurie şi zâmbete pe care vrem să le împărtăşim, pe site-ul nostru https://galahop.uniter.ro/galahop-25ani/, începând de astăzi, lumii teatrale şi tuturor prietenilor UNITER. Pentru că HOP este construcţia lui ÎMPREUNĂ. Şi tot împreună îl vom purta pe HOP cu grijă şi entuziasm spre alte decenii de profesionalism, îndrăzneală şi speranţă. Pentru că, aşa cum scria şi Ion Caramitru în caietul program al ediţiei HOP 2000, "tinerii noştri actori îşi găsesc locul oriunde. Actorul total e cel care joacă pe scândură, pe nisip, stând în cap sau chiar în picioare, făcând deliciul publicului de pretutindeni. Asta şi aşteptăm de la ei! Să fie mereu şi oricând tineri talentaţi, frumoşi şi să ne ia premiile cu uşurinţă şi elegant. Le doresc succes acum şi aici, azi şi totdeauna".

UNITER
17 august 2022
PARTENERII GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2022

Organizatori:
Asociaţia UNITER - Uniunea Teatrală din România
Consiliul Judeţean Alba
Teatrul de Păpuşi "Prichindel" Alba Iulia

Proiect cultural finanţat de:
Ministerul Culturii

Parteneri:
Primăria Sector 5 Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret "Ştefan Iordache"
Institutul Cultural Român