Având în vedere importanţa începerii noului an şcolar în condiţii optime, Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a avut miercuri, 17.08.2022, o întâlnire de lucru la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La reuniune au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion, Inspectorul Şcolar General, Vlad Drinceanu, şi inspectorii şcolari ai celor şase sectoare, fiind analizate stadiul pregătirilor şi măsurile avute în vedere pentru începerea noului an şcolar în Capitală.

"După o perioadă dificilă, în care sistemul de educaţie a avut de suferit din cauza pandemiei COVID-19, începerea noului an şcolar în condiţii optime este o prioritate pentru noi. Vrem să ne asigurăm, din timp, că venim în întâmpinarea nevoilor şi aşteptărilor elevilor şi părinţilor şi că vom putea să contribuim la creşterea nivelului de performanţă a sistemului de educaţie. Ne dorim ca toate şcolile din Bucureşti să înceapă anul şcolar pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învăţământ online şi elevii să înveţe în condiţii foarte bune", a afirmat prefectul Toni Greblă.

Prefectul Capitalei i-a asigurat pe inspectorii şcolari de tot sprijinul său şi a cerut o implicare totală în pregătirea noului an şcolar. Totodată, a solicitat verificarea tuturor şcolilor din Bucureşti şi păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare şi să fie definitivate demersurile privind obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţii în aceste unităţi de învăţământ.

De asemenea, prefectul Toni Greblă a precizat că va convoca o nouă întâlnire cu inspectorii şcolari înainte de data de 5 septembrie.