Locuri de muncă vacante la nivel naţional şi în reţeaua EURES

40.099 locuri de muncă vacante la nivel naţional

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 40.099 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.282); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.261); lucrător comercial (2.222); manipulant mărfuri (1.560); agent de securitate (1.482); montator subansamble (1.202); muncitor necalificat în industria confecţiilor (929); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (857); lăcătuş mecanic (707); dulgher - exclusiv restaurator (640).

Din cele 40.099 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.301 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; referent; profesor învăţământ gimnazial etc.), 8.062 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă etc), 9.805 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.), restul de 19.931 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; montator subansamble; etc).

Precizăm faptul că baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

196 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 196 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Belgia - 96 locuri de muncă pentru:ospătar; muncitor necalificat în agricultură;

Germania - 30 locuri de muncă pentru: şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/ sortator corespondenţă; educator/ educatoare;

Polonia - 27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit - operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC;
lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC;

Olanda - 14 locuri de muncă pentru: stivuitorist; culegător pere; culegător mere şi pere; legumicultor;

Norvegia - 12 locuri de muncă pentru: tâmplar; frizer tradiţional; instalator sanitar; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artiza sticlă;

Finlanda - 10 locuri de muncă pentru: muncitor în producţie pentru elemente din beton;

Danemarca - 5 locuri de muncă pentru: izolator; montator schele; instalator ţevi; alpinist; vopsitor industrial;

Malta - 2 locuri de muncă pentru: farmacist.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie