"Take, Ianke şi Cadâr": spectacol caritabil, în sprijinul artiştilor ucraineni

Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania "Liviu Rebreanu" vine în sprijinul artiştilor ucraineni afectaţi de război şi a programat în acest sens o reprezentaţie caritabilă a comediei de succes "Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa, în regia lui Nicu Mihoc.

Spectacolul va fi prezentat în cadrul Campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni iniţiate de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, proiect de strângere de fonduri care se va desfăşura în perioada 16 mai - 15 iunie.

Scrisă în 1932, piesa "Take, Ianke şi Cadâr" de Victor Ion Popa a trecut proba timpului şi a devenit unul dintre cele mai populare şi mai montate texte interbelice din literatura dramatică română. Povestea celor trei mici negustori - un român, un evreu şi un turc - a căror tihnă monotonă e tulburată de o dilemă de ordin personal redefineşte relaţiile interetnice şi, în profunzime, cele interumane.

Pe fondul tensiunilor sociale globale provocate de fenomenul migraţiei şi a relaţiilor uneori încordate şi alimentate politic dintre minorităţile etnice şi populaţia majoritară, "Take, Ianke şi Cadâr" formulează întrebări şi propune răspunsuri actuale într-o manieră plină de umor, în care slăbiciunile umane sunt tratate cu o ironică indulgenţă, iar posibilităţile de negociere prin înţelegere reciprocă sunt evidenţiate cu o inteligenţă fină.

Din distribuţie fac parte actorii Liviu Pancu (Take), Dan Rădulescu (Ianke), Costin Gavază (Cadâr), Cristian Iorga (Ionel), Loredana Dascălu (Ana), Csaba Ciugulitu (Iţic), Cristina Holtzli (Baba Safta) şi Ştefan Mura (Gypsy).

Regia îi aparţine lui Nicu Mihoc, scenografia este realizată de Horaţiu Mihaiu, iar regia tehnică este asigurată de Teodora Crăciun.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Reprezentaţia va avea loc marţi, 7 iunie, ora 19.00, la Sala Mare.

Încasările rezultate din această reprezentaţie vor fi direcţionate artiştilor ucraineni care trec acum prin momente teribile.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe platforma www.mystage.ro: https://www.mystage.ro/spectacole/take-ianke-si-cadar-3285/

Biletele pot fi achiziţionate şi în format fizic de la Casieria Teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00. Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0365 806 865.