Informăm că, astăzi, 23.01.2022, la nivelul municipiului Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 9.5 la 1.000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 20930 de cazuri.
În ultimele 24 h, s-au înregistrat 2502 de cazuri noi de infectare.

Referitor la numărul de teste efectuate, la nivelul municipiului Bucureşti, în ultimele 24 h s-au efectuat:
* 2771 de teste RT-PCR;
* 907 conform metodologiei INSP;
* 1864 de teste efectuate la cerere;
* 6000 teste antigen (AG rapid).

Cu privire la activitatea de vaccinare, informăm că, în ultimele 24 h, s-au vaccinat 230 persoane, FAZA I.
Persoane vaccinate în ultimele 24 h, FAZA II: 174.
Persoane vaccinate în ultimele 24 h, FAZA III: 2.864, din care:
Drive Metro Militari: 157;
Drive Cora Pantelimon: 93;
Drive Metro Băneasa: 50;
Drive Pucheni: 43.
Total persoane vaccinate FAZA I: 1.130.613;
Total persoane vaccinate FAZA II: 942.068;
Total persoane vaccinate FAZA III: 381.448.
Total persoane decedate de la începutul pandemiei: 5130.
Total persoane decedate în ultimele 24 h: 1.

Menţionăm că toate datele sunt în dinamică şi pot interveni modificări.
Instituţia Prefectului - Municipiul Bucureşti face apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile actelor normative în vigoare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor şi este valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 - 20.00. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea Hotărâri şi legislaţie.