Întâlnire de lucru între Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi generalul James L. Jones, fost consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Obama

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut astăzi, 14 ianuarie 2022, o întâlnire de lucru cu generalul James L. Jones, preşedintele Jones Group International şi fost consilier pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Barack Obama.

Discuţiile au vizat tema traficului de persoane şi transferul de tehnologie americană către România.

Ministrul Cătălin Predoiu a subliniat prioritatea temei combaterii traficului de persoane pentru Ministerul Justiţiei, evocând măsurile instituţionale în acest sens promovate de minister în cadrul competenţelor sale legale.

Totodată, ministrul Justiţiei a menţionat faptul că, în perspectiva evaluării României de către Departamentul de Stat al SUA, prin Raportul privind traficul de persoane pentru anul 2022 (Trafficking in persons Report-TIP), au fost luate măsuri concrete în vederea combaterii acestui fenomen.

În acelaşi timp, ministrul român a punctat nevoia unui cadru legal adecvat şi modern pentru folosirea noilor tehnologii de către operatorii români, publici sau privaţi.