COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși 90...110 km/h, transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala la altitudini de peste 1600 metri, intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 75...85 km/h in Județul Covasna; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90...100 km/h, transport de zăpadă care determină scăderea vizibilităţii in Județul Cluj; COD GALBEN: 02-12-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala la altitudini de peste 1600 metri, intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 80...90 km/h in Județul Bacău, Județul Vrancea;

Pensiile se vor plăti la timp!

Creşterea salariilor, a pensiilor şi alocaţiilor sunt priorităţile programului de guvernare al PSD!

PSD a intrat la guvernare cu un program clar şi perfect realizabil, ce prevede măsuri imediate de creştere a nivelului de trai al românilor.

În privinţa protecţiei cetăţenilor vulnerabili, priorităţile PSD sunt:

- creşterea punctului de pensie de la 1.442 în prezent, la 1.586 lei de la 1 ianuarie 2022

- creşterea pensiei minime: de la 800 de lei în prezent, la 1.000 de lei de la 1 ianuarie 2022, dar şi acordarea unui ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă, în funcţie de valoarea pensiei, pentru cei cu pensii mai mici de 1.586 de lei

- creşterea alocaţiilor: pentru copiii sub 2 ani, de la 427 de lei în prezent, la 600 lei de la 1 ianuarie 2022; pentru copiii între 2 şi 18 ani, de la 214 lei în prezent, la 243 lei de la 1 ianuarie 2022

- creşterea salariului minim brut pe economie: de la 2.300 lei în prezent, la 2.550 de la 1 ianuarie 2022.

Am discutat cu colegul meu Marius Budăi, noul ministru al Muncii, care m-a asigurat că Executivul va face o rectificare de buget, iar pensionarii - pe care doamna Raluca Turcan îi anunţa că nu mai sunt bani de pensii - îşi vor primi banii la timp.

Imediat după ce n-a mai fost ministru, doamna Turcan a ieşit public şi a spus că banii din fondul de pensii au fost deturnaţi către Fondul de Rezervă al premierului, pentru a fi folosiţi în bătălia din campania electorală internă a PNL. Doamna Turcan a spus chiar că Florin Cîţu a jucat la poker banii de pensii ai românilor. După ce a rămas fără funcţie în guvern, din dorinţa de a-l incrimina pe cel idolatrizat până nu demult, doamna Turcan a uitat că a semnat, alături de ministrul de Finanţe, avizul prin care banii au fost mutaţi din fondul de pensii, în Fondul de Rezervă al premierului. A uitat doamna Turcan că, atunci când PSD a atras atenţia asupra ilegalităţii acestei decizii, dânsa susţinea vehement că Florin Cîţu este cel mai bun prim-ministru şi cel mai valoros preşedinte de partid.
O invit pe doamna Turcan să lase mizele personale la o parte, pentru că nimeni nu s-a născut ministru şi nimeni nu rămâne o veşnicie acolo! O invit să pună umărul, în calitate de parlamentar şi de preşedinte al PNL Sibiu, la implementarea capitolului ce ţine de protecţia socială, luat 100% din programul de guvernare al PSD.

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu